top of page
  • abrigorainhasilvia

Gleison, 41 år, vaktmästare, chaufför och allt-i-allo på Abrigo


BERÄTTA OM DITT ARBETE!

Det är jag som klipper gräsmattor, lagar elektriska ledningar, och vårdar vår park. Jag är också Abrigos chaufför, det betyder att jag och kocken åker och storhandlar två gånger per vecka. Vi är båda mycket pris- och kvalitetsmedvetna och arbetar bra tillsammans.


MEN DITT ARBETE INSKRÄNKER SIG INTE TILL VAKTMÄSTARSYSSLOR!

Eftersom jag hela tider rör mig runt Abrigo får jag en god inblick i vad som händer. Ibland sätter jag mig ner en stund och tröstar en ledsen mamma, eller förmanar om så behövs. Och jag har gått en kurs i ”första hjälpen” vid olyckor och sjukdom. Det har varit till stor nytta. På kvällar och nätter är jag i jourtjänst, beredd på allt!


VAD ÄR DET SOM GÖR ABRIGO SÅ SPECIELLT FÖR DIG?

Det är framförallt att jag får vara del av arbetslaget, att man frågar efter och lyssnar till mig också i frågor som inte rör min uppgift som vaktmästare. Det finns ingen bättre arbetsplats!


BERÄTTA NÅGOT SOM VI KANSKE INTE VET!

För 8 år sedan förändrades mitt liv, när jag blev uppsökt av en ung, gravid flicka. Hon tillhör vandrarfolket och bad mig ta hand om hennes barn. Från den dagen är jag pappa och mamma. Det märks att folk blir förvånade när de frågar: Är det du som är Agathas pappa? och jag svarar att jag är Agathas pappa och mamma. Men det är viktigt att få säga så, för här på Abrigo möter jag ju alla mammor som också får vara pappor åt sina barn. Förr skakade folk på huvudet åt mig, men idag är många som säger: Det ligger något i det.


18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page