top of page
  • abrigorainhasilvia

Kära vänner och medarbetare

Jag sitter och ser ut över ett Göteborg i snö.

Oj, så mycket snö! Vackert är det och kallt. Och nu skall jag lära mig mer om svenska jultraditioner. Jag är redan med i en svensk kyrkokör och har sjungit på Första Advent. Det var en upplevelse!

Vad kommer jag att sakna? Familj och vänner, förstås. Och det öronbedövande gnisslet från miljoner syrsor i alla träd. De startar sin konsert just före jul och får oss i julstämning. Och aldrig är stjärnhimlen så vacker som i december när Södra korsets stjärnbild står som klarast över Rio de Janeiro. Vad jag inte kommer att sakna är den kommersialisering av julen, som är så mycket mer påträngande i Brasilien, i den starka kontrasten mot de många fattiga som saknar allt.


Den senaste månaden har vi kunnat återuppta föredragsresor. Och jag har besökt Värö/Bua, Hagakyrkan i Göteborg, Stockholm; S:t Matteus och Mikaelskapellet. Och jag har även besökt sköna Kristine kyrka i Falun. Det är viktigt att redovisa vårt arbete för församlingar som stöder oss, och för mig är det en stor förmån att få lära känna våra givare personligen. Jag kommer gärna till Din förening, grupp eller församling och berättar om Abrigos arbete.

Boka ett besök via info@abrigo.se


Att dela framgångar betyder mycket för alla som arbetar på Abrigo. Att få se resultat av det dagliga slitet. Och under de senaste månaderna har det funnits mycket att glädja sig över. Kvinnor som tagit examen från sina yrkeskurser, som fått arbete och bostad och som nu är beredda att ge sig ut i livet, som självständiga och självförsörjande. Och gång på gång får vi höra: Så mycket mitt liv har förändrats under min tid på Abrigo. Jag har upptäckt vad jag är och vad jag kan.


Du har fortfarande möjlighet att få del av skatteavdraget

Abrigo är en av de organisationer som omfattas av rätten till skatteavdrag. Om Dina gåvor till Abrigo kommer att överstiga 2000 kronor under 2021 har Du rätt att få 25% av beloppet tillbaka som skatteåterbäring. Det är inte för sent att anmäla intresse.. Det enda Du behöver göra är att meddela oss Ditt personnummer, via mail info@abrigo.se eller post Abrigo, Södra Hamngatan 7 /1401, 411 14 Göteborg eller per telefon 079 31161 79 Resten sköter vi och skatteverket. Gåvor från 2000 kronor och upp till 6000 kronor omfattas av avdraget. Från och med 2022 höjs gränsen till 12000 kronor.


Minnesblad och Hyllningsblad är fina sätt att stödja verksamheten. Antalet gåvor genom minnesblad, födelsedags-uppvaktningar och bröllopshyllningar har ökat det senaste året. Många använder det snabba Swish 123 90452 för att sända en gåva och ange ett ändamål. Du kan själv skriv ut ett blad via vår hemsida www.abrigo.se eller beställa genom att sända oss ett mail till info@abrigo.se

Abrigo – en plats för alla! Vårt härbärge och vår Förskola välkomnar också kvinnor och barn med olika slags handikapp och behov. Vi gör det med glädje eftersom vi vet att de bidrar till tolerans och samarbete hos oss alla. Kvinnorna lär sig hur de skall handla för att stödja en kollega med epilepsi. Förskolebarnen jublar när en handikappad pojke till slut lyckas skriva sitt namn. Och alla lär vi oss att resultat är en fråga om kamp utifrån olika förutsättningar.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page