top of page
  • abrigorainhasilvia

Och så vill jag presentera Geilza, 30 år, som har en deltidstjänst som Abrigos advokat


Vem är Du Geilza?

Jag är född och uppvuxen bara några hundra meter från Abrigo, i en mycket, mycket fattig familj. Vi var 8 syskon. Jag är den enda som studerat.


Hur kom Du i kontakt med Abrigo?

Vi brukade leka framför Abrigos kyrka, och en dag var det gudstjänst och jag gick in. Jag var nio år. Pastor Stefan bjöd med mig till lunchen. Sedan kom jag tillbaka flera gånger i veckan och fick hjälp med läxor och stöd för vidare studier.


Berätta om Ditt arbete!

Det är inriktat på kvinnornas juridiska problem, det betyder: faderskapsärenden, underhåll och våld i nära relationer. Jag arbetar enligt Abrigos principer – vilket innebär att kvinnorna är aktiva i sina egna processer. Jag är väldigt glad över att få vara med och ge tillbaka något av allt det jag själv fått genom Abrigo.

Vad är det som gör Abrigo så speciellt?

Delaktigheten, ingen betraktas som ett föremål för välgörenhet. Alla möter uppmuntran och krav, motivering och stöd. Och ett helhetstänkande där alla anställda känner ansvar och är medarbetare för förändring.


Berätta något som jag inte vet!


Jag blev konfirmerad här i Abrigos kyrka när jag var 14 år. Det är en dag jag aldrig glömmer. 

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page