top of page
  • abrigorainhasilvia

Jul på Abrigo...


... Är en överväldigande upplevelse. Nästan ingen av våra boende har varit med om ett julfirande tidigare. Det är sådant man sett på TV – som tillhört ”de andras värld”

Vad äter man till jul i Brasilien? Om man har råd, vill säga. Kalkon, med farofa, som är riven och rostad mandiocarot, bacalhao, som är den brasilianska varianten av lutfisk och ett under av lyx, så den får serveras i små portioner. Och som efterrätt rabanada, som är detsamma som det vi i Sverige kallas ”fattiga riddare” Och eftersom det är högsommar har vi tillgång till mängder av exotiska frukter, som lyser upp julbordet. Men i år blir det också ett svenskt inslag. För första gången skall mammor och barn och personal få ta del av ett Luciafirande. Det är svenskar som bor i Rio de Janeiro som tillsammans med det svenska konsulatet kommer att anordna ett luciatåg, och bjuda på pepparkakor och lussebullar.

Slutligen vill jag tacka alla er som stött vårt arbete under det svåra år som snart ligger bakom oss. Det har funnits dagar för oss på Abrigo, då vi tyngda av de svårigheter som pandemin lagt över oss, både vad gäller liv och arbete i Brasilien och i insamlingen till verksamheten här hemma, har ställt oss fråga: Kommer vi att klara ännu ett år? Nu nära årsskiftet kan vi konstatera: Vi klarar det! Du och Dina gåvor är med i våra förhoppningar.

23 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page